Pluggtips:

 

Hejsan! Imorgon ska vi ha no-prov, och jag pluggar som bara den. Jag tycker att det kan vara svårt att koncentrera sig ibland, och då brukar jag ta hjälp av dessa tips:

 

¤Sätt dig på en bekväm plats, t.ex i vardagsrummet. Om du inte alls kan koncentrera dig där bör du självklart sätta dig någon annanstans.

 

¤Lägg undan allting som distraherar dig (telefon etc.) och stäng av teven. Om du kan koncentrera dig när du lyssnar på musik är det också ett bra tips.

 

¤Ta något att äta. Ett gott och mättande mellanmål är en stor kopp vanilj te och en smörgås med ost och skinka, t.ex en Frökuse (mörk fralla med många sorters frön).

 

¤Använd överstryknings pennor och stryk under viktiga ord eller meningar. Använd en färg för varje ämne. Finns att köpa nästan överallt men speciellt på bokaffärer.

 

¤Skriv en planering över veckan på måndagen, och följ planeringen! Gör läxor direkt så att du inte glömmer bort dom. Det är inte värt att skjuta upp dem.

 

¤Använd håltimmar och raster till att plugga. Tänk vad skönt om engelskaläxan redan var gjord och du kan gå hem och bara chilla efter skolan, eller vara med en kompis.

 

¤Ta pauser. Inte för långa, men samtidigt inte för korta. Ca 7min brukar räcka.

Lycka till!

Liknande inlägg

Kommentera

Publiceras ej