Ingredienser
Ingredienser
- 100 g smör eller margarin
- 1 dl brun farin strö
- 2 msk sirap
- 3 tsk vaniljsocker
- 1/2 tsk bikarbonat
- 2 dl vetemjöl (2 dl motsvarar 120 g)
Så här gör du
Så här gör du- texten är avsedd för 40 st kakor.
- Sätt ugnen på 175˚C.
- Rör matfettet med farin, sirap och vanilj. Blanda mjölet med bikarbonaten och rör ner det och arbeta ihop till en deg.
- Dela degen i 3 delar. Rulla ut varje del till en rulle ca 35 cm lång. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Tryck till rullarna med en gaffel.
- Grädda mitt i ugnen ca 10 minuter. Skär dem i sneda bitar medans de är varma. Låt svalna på plåten.
För alla
Kakorna är fria från ägg.
Gör glutenfri: byt ut vetemjölet mot glutenfri finmix.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett.

1 kommentarer
IzabellaGustavsson
29 Oct 2013 18:56
Det ser jätte gott ut och det gav mej just en ide att lägga upp det jag bakar och gör själv :) tack
btw grymt fin blogg :)
Kommentera